Društvo

Partner bolnicama u BiH uručio 15 termalnih kamera

Partner bolnicama u BiH uručio 15 termalnih kamera
Foto: N.N. | Partner bolnicama u BiH uručio 15 termalnih kamera

Partner MKF je 22. aprila 2020. godine donirao termalnu kameru za brzu dijagnostiku temperature pacijenata Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla, nastojeći doprinijeti da u ovim teškim vremenima zdravstvenom osoblju omogući brže otkrivanje simptoma virusa korone.

U cilju preventivnog otkrivanja virusa kod potencijalnih pacijenata te poboljšanja zaštite zdravstvenih radnika i u zdravstvenim ustanovama koje se nalaze na područjima ugroženim virusom korona (COVID-19), Partner će, osim ove zdravstvene institucije, još 14 ovakvih kamera donirati i sljedećim zdravstvenim institucijama: Bolnica Zvornik, Kantonalna bolnica Bihać, Kantonalna bolnica Zenica, Klinička bolnica Mostar, UKC Banjaluka, Opća bolnica Gračanica, JZU Bolnica Doboj, Opća bolnica Konjic, JZU Zdravstveni centar Brčko, Bolnica Trebinje, JU Bolnica Travnik, JZU Bijeljina, Opća bolnica Tešanj i  KCU Sarajevo.

Ukupna vrijednosti ove donacije je 53.000 KM.

Uz nabavku kamera, Partner će nabaviti i zaštitnu opremu za zdravstvene radnike, zaštitna odijela, vizire i medicinske maske, a koji će biti dostavljeni zdravstvenim ustanovama širom BiH u vrijednosti od 10.000 KM.

Direktor Partner mikrokreditne fondacije Senad Sinanović je povodom isporuke donacija istakao da u ovim teškim vremenima moramo biti solidarni i pokazati brigu i odgovornost prema zajednici u kojoj živimo, stvaramo ili iz nje potičemo.

"U skladu sa našom misijom je i naša odgovornost prema dešavanjima u zajednici i mi kao društveno odgovorna kompanija želimo pomoći svima kojima je to potrebno da lakše prođemo kroz ovaj  izazov uzrokovan pandemijom. Ono što preduzmemo danas, uticat će na našu budućnost", istakao je direktor Senad Sinanović.

http://rtv7.ba/arhive/241961

Partner mikrokreditna fondacija je prisutna na tržištu 22 godine s kreditnim linijama za poljoprivredu, stanovanje i poboljšanje uslova života, a ono što Partner čini trenutnim tržišnim liderom su aktivnosti usmjerene prema finansiranju energijske efikasnosti.

Više o Partneru na:  www.partner.ba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije