Društvo

Pet članova iste porodice zaraženo koronom

Pet članova iste porodice zaraženo koronom
Foto: N.N. | Pet članova iste porodice zaraženo koronom

BOSANSKI PETROVAC - Pet članova iste porodice u Bosanskom Petrovcu zaraženo je virusom korona i svi se nalaze u kućnoj izolaciji, potvrdila je epidemiologinja Nada Elijaš.

Prema njenim riječima, sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja i s lakšom epidemiološkom slikom, zbog čega je određeno da, uz potrebne higijensko sanitarne mjere, ostanu kod kuće.

Ona je dodala kako se radi o porodici drugozaražene osobe s područja Bosanskog Petrovca, koja je potom, zarazu prenijela na ostale članove domaćinstva.

„Poduzimaju se sve radnje u skladu sa preporukama i idemo dalje s testiranjem svih osoba koje su mogle biti u kontaktu sa zaraženima. Takvim licima propisuje se samoizolacija sve dok ne stignu rezultati testova. Zdravstveno stanje zaraženih se prati i u periodu od 14 dana oni će biti još dva puta testirani i ukoliko njihovi nalazi budu negativni, napustiće karantin“, istakla je Elijaševa.

Dodala je kako je situacija u Bosanskom Petrovcu prilično teška zbog toga što se radi o maloj sredini, gdje se gotovo svi poznaju, te su socijalni kontakti i mogućnost prenosivosti bolesti veći. Inače, do sada je u tom gradu devet osoba zaraženo virusom kovid 19. Na području Unsko sanskog kantona trenutno su 43 osobe zaražene pomenutim virusom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije