Društvo

Poledica na putevima, posebno u višim predjelima

Poledica na putevima, posebno u višim predjelima
Foto: N.N. | Poledica na putevima, posebno u višim predjelima

BANJALUKA - Na kolovozima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, zbog niske temperature vazduha, moguća je poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog sanacije kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Johovac-Rudanka, zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i tog magistralnog puta.

U toku je izgradnja male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz semafore.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Mjestimično gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas i Spreču, kao i na dionici magistralnog puta Glamoč-Mlinište.

Polučasovne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila aktuelne su od 7.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Srebrenik-Orašje /tunel Ormanica/ i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije