Društvo

Policajci spasili dvoje djece iz stana u plamenu

Policajci spasili dvoje djece iz stana u plamenu
Foto: twitter.com/MillieMilica | Policajci spasili dvoje djece iz stana u plamenu

ISTOČNA ILIDŽA - Grupa policajaca Policijske uprave Istočno Sarajevo danas je iz stana u plamenu, u opštini Istočna Ilidža, spasila dvojicu dječaka.

Kako saznajemo, policajci heroji, koji su nakon spasavanja mališana lokalizovali i požar, nagutali su se dima, te im je ukazana ljekarska pomoć, a na pregled su poslata i djeca.

Požrtvovanost i hrabrost policajci su pokazali oko 12.30, kada su primijetili požar u stanu u Ulici Ive Andrića.

"Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su iz stana, koji se nalazi u potkrovlju petospratne stambene zgrade, uspjeli na bezbjednu lokaciju izmjestiti dvoje djece, a nakon toga su lokalizovali požar", potvrdili su iz PU Istočno Sarajevo.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, riječ je o policajcima koji su obezbjeđivali trasu kretanja Radovana Viškovića, premijera RS, a koji je juče bio u posjeti Istočnom Sarajevu.

"Policajci su primijetili da iz jednog od stanova izbija dim i odmah su odlučili da reaguju, odnosno da odu vidjeti šta se dešava. Njihova procjena bila je ispravna i rizikujući vlastite živote, uskočili su u stan u plamenu, odakle su izvukli dvojicu dječaka. Stanje mališana zasad je stabilno", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Jedna mještanka, koja je slučajno prolazila pored ove zgrade, ispričala nam je da je reakcija policajaca bila ekspresna.

"Stvarno, svaka im čast. Gledala sam, stigli su prvi, prvi su odreagovali. Kasnije su došli i vatrogasci, kojima je u međuvremenu neko vjerovatno dojavio za ovaj požar. Bilo je prilično dramatično. Nadam se da su i policajci i djeca dobro nakon svega", rekla je za "Nezavisne" ova mještanka.

O ovom slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i u toku je preduzimanje svih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije