Društvo

Policijskim službenicima u Srpskoj po 1.000 KM novčane pomoći

Policijskim službenicima u Srpskoj po 1.000 KM novčane pomoći
Foto: Ilustracija | Policijskim službenicima u Srpskoj po 1.000 KM novčane pomoći

​BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o isplati jednokratne novčane pomoći policijskim službenicima u Srpskoj u iznosu od 1.000 KM.

Kako je navedeno u saopštenju, Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacijom Ministarstva unutrašnjih poslova o posebno otežanim uslovima rada policijskih službenika koji su radili u periodu od 15.03. do 15.04.2020. godine, a koji su prouzrokovani pojavom virusa korona, kao i sa predloženim zaključkom da se svakom policijskom službeniku koji je u navedenom periodu radio najmanje tri sedmice isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 1.000 KM.

"Predlaže se Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske da u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a imajući u vidu navedene razloge navedene ovog zaključka omogući isplatu jednokratne novčane pomoći za svakog policijskog službenika u iznosu od 1.000 KM", saopšteno je nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Takođe, u saopštenju se navodi da je MUP RS dužan Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske dostaviti spisak policijskih službenika koji ispunjavaju uslove za isplatu jednokratne novčane pomoći.

Podsjećamo, Štab je takođe donio odluku o zabrani kretanja u određenim periodima tokom prvomajskih praznka. Više o tome i na koga se ta zabrana ne odnosi možete pročitati na OVOM LINKU.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije