Društvo

Poplave u Tomislavgradu, zatvorena lokalna saobraćajnica u Vinici

Poplave u Tomislavgradu, zatvorena lokalna saobraćajnica u Vinici
Foto: Fena | Poplave u Tomislavgradu, zatvorena lokalna saobraćajnica u Vinici

TOMISLAVGRA - Obilna kiša koje danima pada na prostoru opštine Tomislavgrad zadalo je dosta posla vatrogascima.

Kako je za Fenu kazao komandant Mate Jurčević, tokom dana sva njihova oprema i ljudstvo bili su angažovani na ispumpavanju vode iz poplavljenih porodičnih i javnih ustanova.

“Naše pumpe danas su radile na ispumpavanju vode iz Staračkog doma u Tomislavgradu, iz jedne stambene zgrade iznad pošte te u nekoliko obiteljskih kuća. Veći broj vlasnika kuća nabavio je vlastitu opremom za ispumpavanje jer iz ranijih iskustava znaju da im obilne kiše izazivaju dosta problema”, kazao je Jurčević.

Velike količine kišnih oborina dovele su i do prelijevanja vode preko nekih saobraćajnica, pa je tako zatvorena lokalna saobraćajnica na dijelu Viničkog polja, pored naselja Vinice, koja vodi prema graničnom prelazu s Republikom Hrvatskom.

Kako su kazali iz PU Tomislavgrad, proteklih dana voda je ugrožavala sigurnost saobraćaja  na dionici magistralnog puta Tomislavgrad – Posušje u Mrkodolu, a kritično je bilo i na putu od Tomislavgrada do Blidinja te od naselja Mandino Selo prema Borčanima, Omolju i Seonici, gdje je lokalna rječica Ričina prijetila izlijevanjem iz korita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije