Društvo

Pratite nas na Google news

Potpisan sporazum o saradnji RUGIPP-a i Ekonomskog fakulteta

Potpisan sporazum o saradnji RUGIPP-a i Ekonomskog fakulteta
Foto: Srna | Potpisan sporazum o saradnji RUGIPP-a i Ekonomskog fakulteta
Srna

BANJALUKA - Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Bosiljka Predragović i dekan Ekonomskog fakulteta banjalučkog Univerziteta Stanko Stanić potpisali su sporazum o saradnji koji predviđa izvođenje praktične nastave za potrebe studenata ovog fakulteta, te stručne prakse studenata svih ciklusa studija u RUGIPP-u.

Predragovićeva je nakon potpisivanja sporazuma novinarima u Banjaluci rekla da RUGIPP ovim sporazumom drugu godinu zaredom nastavlja dobru praksu sa fakultetima koji promovišu kadar potreban Upravi.

"Sporazumom je, između ostalog, predviđeno da studenti završnih godina i svršeni studenti obavljaju praksu u RUGIPP-u, kao i saradnja naučnog i stručnog osoblja, saradnja u zajedničkom organizovanju naučnih skupova, realizacija naučnog i stručnih istraživanja", navela je Predragovićeva.

Ona smatra da je svršenim studentima Ekonomskog fakulteta zanimljiv ekonomsko-finansijski sektor RUGIPP-a, jer tu da mogu vide na koji način jedna samostalna uprava obavlja takvu vrstu poslova.

"Prije tri godine uveli smo registar cijena nepokretnosti kao javni, što je i osnov da započnemo pilot-projekat masovne procjene vrijednosti nekretnina kao najpravičniji sistem razreza poreza u jednoj zemlji. Tu će nam trebati ekonomisti", poručila je Predragovićeva.

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić smatra da će studenti imati koristi od stručne prakse u RUGIPP-u jer će tu usavršavati ono što teorijski nauče na fakultetu.

"Rukovodstvo RUGIPP-a će sigurno prepoznati studente koji su spremni za inovacije u poslu, te ih kao dobar kadar preporučiti za zaposlenje u Upravi", rekao je Stanić.

On je pojasnio da je današnjim sporazumom predviđeno da profesori i asistenti Ekonomskog fakulteta sa RUGIPP-om sarađuju kao stručni konsultanti, kao i da zajedno organizuju stručne skupove.

Stanić je istakao da ovaj fakultet naredne godine obilježava 45 godina rada, te će na proljeće organizovati značajnu međunarodnu konferenciju o temi "Strategija razvoja Republike Srpske u savremenim uslovima", te će pozvati RUGIPP da učestvuje u organizaciji i realizaciji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije