Društvo

Predloženo ukidanje Uredbe o zabrani izazivanja panike i nereda

Predloženo ukidanje Uredbe o zabrani izazivanja panike i nereda
Foto: Arhiva | Predloženo ukidanje Uredbe o zabrani izazivanja panike i nereda

BANJALUKA - Vlada RS usvojila je Prijedlog Uredbe sa zakonskom snagom o prestanku važenja Uredbe sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja, nakon čega je ista upućena Predsjedniku RS na usvajanje, saopštio je danas MUP RS.

"Razlozi za donošenje ove Uredbe sadržani su u činjenici da su se tokom primjene važeće Uredbe građani pridržavali mjera i uputstava nadležnih organa, te su se o epidemiološkoj situaciji informisali putem zvaničnih obavještenja nadležnih instutucija", pojašnjeno je u saopštenju.

Iako je u proteklom periodu bilo lažnih vijesti i informacija, u saopštenju se navodi da su se građani o epidemiološkoj situaciji informisali na osnovu zvaničnih obaviještenja i informacija nadležnih institucija i lažne vijesti nisu imale značajniji uticaj na ponašanje građana, funkcionisanje sistema i rad nadležnih organa na sprečavanju širenja zaraze. Imajući u vidu gore navedeno, stekli su se uslovi za prestanak važenja Uredbe sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja. 

"U skladu sa ovim, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povući će sve prekršajne naloge koji su ranije izdati u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja, kao i Odlukom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, a koju je Vlada Republike Srpske stavila 03.04.2020. godine van snage", precizira se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije