Društvo

Pretežno mokri kolovozi

Pretežno mokri kolovozi
Foto: N.N. | Pretežno mokri kolovozi

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano, kolovozi su pretežno mokri, osim u Hercegovini, a na planinskim prevojima jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja i regulisan privremeno postavljenom signalizacijom.

U toku je izgradnja MHE, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je i zbog izgradnje raskrsnice na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan-Derventa i regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača-Milići-Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je neophodna opreznija i sporija vožnja.

U toku je i rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice tokom izgradnje mosta preko rijeke Vrbas mijenja se režim saobraćaja i reguliše privremenom signalizacijom.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Povremene obustave saobraćaja u istom intervalu aktuelne su zbog deminerskih radova i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu "MSP Gornji Božinci".

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Modriča jedan-Vukosavlje/Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuše, do 31. decembra biće izmijenjen režim saobraćanja zbog rehabilitacije kolovoza.

U toku je i izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom uz semafore.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se, svaki dan osim nedjelje, obustavlja od 8.00 do 16.00 časova. Izvan vremena obustave, saobraća se naizmjenično, jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, te radnim danima od 7.00 do 17.00 saobraćaj bude povremeno obustavljen maksimalno pet minuta.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika saobraćaj je zbog klizišta usporen i naizmjeničan, kao i na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, zbog oštećenja mosta.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, a iz pravca Orašja i Gradačca na alternativni pravac-raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put prema Srebreniku. Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

U mjestu Vitalj /Kladanj-Tuzla/ zbog klizišta se saobraća naizmjenično, uz semafore.

Zbog sanacije mosta na dionici auto-puta Visoko-Kakanj, kod mjesta Dobrinje, saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Zbog sanacije u tunelu Vinac, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije