Društvo

Pronaći najbolje rješenje za besplatno testiranje studenata iz RS u Srbiji

Pronaći najbolje rješenje za besplatno testiranje studenata iz RS u Srbiji
Foto: Arhiva | Pronaći najbolje rješenje za besplatno testiranje studenata iz RS u Srbiji

BANJALUKA - Predsjednik Vlade RS Radovan Višković i predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakli su zajedničku opredijeljenost za pronalaženje najboljeg rješenja u vezi sa besplatnim testiranjem na korona virus za studente iz RS koji studiraju u Srbiji.

Kako je saopšteno iz Vlade RS navedeno je da su predsjednici vlada zadužili šefove svojih kabineta i Predstavništva RS u Srbiji da zajednički rade na usaglašavnju i pojednostavljenju procedura testiranja studenata na korona virus kako bi se u najkraćem roku olakšao dolazak studenata iz RS na fakultete u Srbiji, a radi lakšeg i bezbjednijeg zavrašavanja studentskih obaveza.

"Jedno od rješenja na kojem će se raditi kako bi se studentima omogućio što skoriji odlazak u Srbiju na fakultete je i mogućnost besplatnog testiranja na korona virus po dolasku u Srbiju uz određene mjere nadležnih institucija", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, određeni prijedlozi po pitanju procedura u vezi sa besplatnim testiranjem studenata iz RS koji se školuju u Srbiji pored saradnika premijera RS i Srbije, dali su i Udruženje studenata iz RS sa sjedištem u Novom Sadu i zaposleni u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu. 

Takođe, studenti se za više informacija u vezi sa procedurama i besplatnim jednokratnim testiranjem na korona virus, mogu obratiti u resornim ministarstvima u Vladi RS i Vladi Republike Srbije, Udruženju studenata iz RS sa sjedištem u Novom Sadu, te zaposlenima u Predstavništvu RS u Beogradu.

Višković i Brnabić telefonski su razgovarali i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i Srbiji.

Višković se zahvalio Brnabićevoj na dosadašnjoj podršci i pomoći koju je Srbija uputila RS s ciljem jačanja zdravstvenih kapaciteta u borbi protiv virusa korona.

Višković je izrazio opredijeljenost za pružanje podrške privredi u narednom periodu, kako bi se na što kvalitetniji i efikasniji način pružila pomoć privrednicima u obavljanju djelatnosti i očuvanju radnih mjesta, a kako bi se prevazišle štetne posljedice koje je u privredi izazvala pojava virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije