Društvo

Račić: Privođenja režirali otuđeni centri moći

Račić: Privođenja režirali otuđeni centri moći
Račić: Privođenja režirali otuđeni centri moći

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Banjaluka Duško Račić tvrdi da su privođenja ljekara u ovoj ustanovi režirali otuđeni centri moći i da ona "imaju debelu političku i ekonomsku pozadinu".

Račić je rekao da kao ljekar nikada u karijeri nije uzeo novac od pacijenta, niti napisao lažan medicinski nalaz i da kao građanin  u potpunosti podržava aktivnosti nadležnih organa u borbi protiv kriminala i korupcije.

"Sinoć sam mirno spavao, za razliku od moje porodice, a sve one koji su ovo režirali pitam kako će u budućnosti spavati", rekao je Račić na konferenciji za novinare.

Načelnik Klinike za neurologiju Aleksandra Domjenović ocijenila je jučerašnje dešavanje krajnje sramnim i istakla da su osumnjičeni ljekari i medinicinske sestre "izvan kruga kriminala".

Direktor za medicinske poslove Kliničkog centra Boris Goronja rekao je da radnici izražavaju punu podršku direktoru Račiću.

Račić, Domjenovićeva i Goronja nisu odgovarali na pitanja novinara i najavili su da će se sutra u 14.30 oglasiti novom konferencijom za novinare.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka juče je saopšteno da su lica čiji su inicijali LJ.P, O.S, O.D, R.D. i B.V. sprovedena na ispitivanje u ovo tužilaštvo u okviru akcije "Loto", u kojoj je obavljen pretres banjalučkog Kliničkog centra.

Tokom pretresa Kliničkog centra Banjaluka izuzeta je određena medicinska dokumentacija za više lica koja se dovode u vezu sa nezakonitim ostvarivanjem prava na invalidsku penziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije