Društvo

Radnici banjalučke škole stali uz direktoricu: To su sramne optužbe

Radnici banjalučke škole stali uz direktoricu: To su sramne optužbe
Foto: N.N. | Radnici banjalučke škole stali uz direktoricu: To su sramne optužbe

BANJALUKA - Potpuno je bespredmetna i sramna optužba da se nivo škole srozao otkako je Dijana Bogdanović direktorica banjalučke Osnovne škole "Zmaj Jova Jovanović", kad je svima jasno i očigledno koliko je ova žena podigla školu u svakom mogućem smislu, poručili su prosvjetni radnici zaposleni u ovoj školi.

Oni kažu da su morali da reaguju nakon što se pojavilo pismo grupe roditelja u medijima koji upućuju optužbe na račun Bogdanovićeve.

"Ona je već decenijama zaposlena u prosvjeti. Izvela je generacije i generacije učenika, koji je cijene i poštuju kao čovjeka, profesora i pedagoga. I dan-danas joj se javljaju, pišu i obilaze je", kažu prosvjetni radnici iz ove škole. Ističu da je jasno da su prethodne generacije plaćale nižu cijenu izleta, ekskurzija ili škole u prirodi, ali da je došlo globalno do podizanja cijena, ne samo cijene izleta, već i osnovnih životnih namirnica.

Oni naglašavaju da izlet učenika njihove škole košta potpuno identično kao izlet učenika bilo koje druge osnovne škole u okruženju. Radnici su se oglasili i povodom nezgode u kojoj je jedan dječak slomio ruku na izletu na Borju, te ističu da je na licu mjesta bilo medicinsko lice koje mu je ukazalo pomoć. U Ministarstvu prosvjete i kulture RS kažu da su primili informaciju od rukovodstva škole u vezi s anonimnim pismom roditelja učenika ove škole, kao i anonimno pismo nastavnika ove škole.

"Ova tri dopisa biće upućena Republičkoj prosvjetnoj inspekciji i Republičkom pedagoškom zavodu da u okviru svojih nadležnosti izvrše uvid. Ministarstvo će zatražiti od internog revizora da utvrdi jesu li poštovane zakonske procedure u vezi s organizovanjem ekskurzija, škola u prirodi i izleta", kažu u Ministarstvu.

Vezane vijesti:

Roditelji optužili direktoricu banjalučke škole da primorava đake na skupe izlete

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije