Društvo

Pratite nas na Google news

Rešić: 38 lokalnih jedinica ispunilo sve zahtjeve u uspotavljanju karantina

Rešić: 38 lokalnih jedinica ispunilo sve zahtjeve u uspotavljanju karantina
Foto: N.N. | Rešić: 38 lokalnih jedinica ispunilo sve zahtjeve u uspotavljanju karantina
Jovana Savanović

BANJALUKA - Sve jedinice lokalne samouprave, osim jedne, dostavile su podatke o radu karantina i u ovom trenutku je 38 lokalnih jedinica od 63 ispunilo sve zahtjeve koje je tražio Institut za zaštitu zdravlja RS.

Rekla je ovo Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave RS, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

"Petnaest jedinica ima manje ili više ispunjen stepen realizacije. Opštine Osmaci, Kupres, Istočni Drvar nemaju kapacitet za uspostavljanje karantina. Kupres je zakupio lokaciju sa opštinom Šipovo i koristiće karantin u opštini Šipovo", rekla je Rešićeva.

Kako je dalje pojasnila, Štab je odlučio da se osobe iz Osmaka upućuju u karantin u Grad Zvornik, a da će Oštra Luka, koja je uspostavila karantin, ali ima problema oko njegovog održavanja, sukcesivno prebaciti osobe u karantin u Prijedor.

Što se tiče Istočnog Drvar, ova lokalna jedinica u ovom trenutku nema potrebu za karantinom.

"Opština Kotor Varoš ima dosta problema i imaju nalog od Štaba da treba da probleme uklone, kako bi vršili svoju funkciju", istakla je Rešićeva.

Primjetivši da je broj osoba koje krše mjere izolacije svakim danom manji, Rešićeva je zahvalila građanima što poštuju mjere kućne izolacije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije