Društvo

Pratite nas na Google news

Ristić o raskidu ugovora za mobilnu bolnicu: Ovo je ispolitizovano

Ristić o raskidu ugovora za mobilnu bolnicu: Ovo je ispolitizovano
Foto: N.N. | Ristić o raskidu ugovora za mobilnu bolnicu: Ovo je ispolitizovano
Anja Matarugić

​BANJALUKA - Slaven Ristić, vlasnik "Global Balkana" i Tehničkog remonta Bratunac, kompanija koje je bila posrednik u nabavci mobilne bolnice, za "Nezavisne" je rekao da će se usaglasiti sa odlukom Instituta za javno zdravstvo RS o raskidu ugovora, te da smatra da je ova situacija ispolitizovana.

"Mi smo od početka trudili da budemo dio rješenja, a ne dio problema, dokazali smo djelima, a ne riječima šta smo radili i kako smo radili. Smatramo da je kompletna situacija ispolitizovana, mi naravno prihvatamo bilo kakvu odluku Instituta", rekao je Ristić.

Dodao je da su sačuvali sve dokumente da bi sprali ljagu sa imena kompanije.

"Ukoliko je u interesu naroda da se ovaj ugovor raskine mi ćemo na to pristati", kazao je Ristić.

Istakao je da je tačno da je isporuka kasnila, ali da je do toga došlo jer nisu dobili dozvolu od Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH da uvezu medicinsku opremu.

"Mi smo obavezali na rok od 12 dana za isporuku polazeći od pretpostavke da ćemo u vanrednoj situaciji od ove Agencije dobiti dozvolu za uvoz opreme, ali nismo ni danas dobili dozvolu, što je dovelo do niza administrativnih poteškoća i do kašnjenja", naveo je Ristić.

Napomenuo je da će kompanija izvršiti povrat 4,2 miliona KM.

"Naša kompanija neće propasti za 4,2 miliona KM. Nama ovo nije bio komercijalan posao, ne želimo da dodatno polizitujemo situaciju i izvršićemo povrat", zaključio je Ristić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije