Društvo

Sahranjen novinar Mladen Marić

Sahranjen novinar Mladen Marić
Foto: Anadolija | Sahranjen novinar Mladen Marić

SARAJEVO - Bh. novinar Mladen Marić (59), koji je u petak preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je hospitalizovan zbog aneurizme u stomaku, sahranjen je juče na sarajevskom groblju Vlakovo.

Marić je gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ostati prepoznatljiv po vanjskopolitičkoj emisiji "Paralele".

Prethodno je u zgradi RTV Doma u Sarajevu održana komemoracija, kojoj su, pored članova porodice i prijatelja, prisustvovale i brojne kolege.

"Bojim se da nema više toliko novinara koji su spremni drugima reći sve u lice. To nam treba. Možda ćemo kroz sjećanje na Mladena uspjeti da kod mladih generacija probudimo takvu vrstu radoznalosti, hrabrosti i osebujnosti. Zato bih voljela da čuvamo uspomene na takve ljude, ne zato da bismo žalili za prošlim vremenima već ostavili prostor za nove generacije koje dolaze. Mladen je napravio dobar temelj", kazala je Borka Rudić ispred Udruženja BH novinari.  

Povezana vijest:

Novinari se oprostili od kolege Mladena Marića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije