Društvo

Šarkić: Zatvorena ambulanta u Hrasnici u koju je dolazila preminula od virusa

Šarkić: Zatvorena ambulanta u Hrasnici u koju je dolazila preminula od virusa
Foto: Ilustracija | Dom zdravlja Ilidža

SARAJEVO - Ambulanta u naselju Hrasnica u opštini Ilidža, u koju je dolazila pedesetdvogodišnja žena koja je preminula od virusa korona biće zatvorena do daljeg, rekao je portparol Javne ustanove "Dom zdravlja" Kantona Sarajevo Arman Šarkić.

Arman Šarkić, portparol Doma zdravlja Kantona Sarajevo, kazao je novinarima da je Ambulanta u Hrasnici zatvorena do daljnjeg,

Kada je riječ o Domu zdravlja Ilidža, on je još uvijek u funkciji, nije zatvoren, ali i tu smo nekoliko puta uradili dezinfekciju.

"Ne znam tačan broj, ali oko 20 zdravstvenih radnika za koje se smatra da se mogu dovesti u kontakt s preminulom će ići u strogu samoizolaciju i na testiranje. Pratimo situaciju, još nije odlučeno da se DZ Ilidža zatvori pa ćemo vidjeti šta će biti u narednom periodu", naveo je Šarkić.

Šarkić je naglasio da je preminula žena bila reanimirana u sanitetskom vozilu i da je nakon toga prebačena u prostoriju za izolaciju u Domu zdravlja Ilidža.

"Zdravstveni radnici su zaista uložili sve napore da ženi spase život, ali nažalost u tome nisu uspjeli. Ovim putem izražavam saučešće porodici preminule", kazao je Šarkić.

Juče je ustanovljeno da su sa područja Ilidže dva lica zaražena virusom korona - jedna od njih je preminula, kod koje je naknadno utvrđena zaraza, a drugo lice je muškarac, koji je bio u kontaktu sa licem u Konjicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije