Društvo

Šeranić zadovoljan načinom rada Klinike za infektivne bolesti UKC

Šeranić zadovoljan načinom rada Klinike za infektivne bolesti UKC
Foto: RTRS | Šeranić: Zadovoljan sam načinom rada u Klinici za infektivne bolesti UKC

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić posjetio je kliniku za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, te razgovarao s pacijentima i osobljem.

"Imao sam priliku da razgovaram s apacijentima i da čujem njihove utiske. Dobio sam pohvale za rad zdravstvenih radnika. I pacijenti takođe sarađuju", naveo je Šeranić.

Kaže da se poštuju pincipi i mjere lične zaštite, te pohvalio zdravstvene radnike u RS.

"Disciplina i odgovornost zdravstvenih radnika, ali i stanovništva najbolji su odgovor na pojavu i širenje epidemije", naveo je ministar Šeranić.

On je ponovio da je u Srpskoj linearan ili postepeni rast epidemije i zaraženih, a ne eksponencijalni, što smatra pozitivnim.

"To je dokaz da epidemiju držimo pod kontrolom i nemamo opterećenost zdravstvenog sistema. Broj pacijenata koji dolaze u naše zdravstvene ustanove nije veliki, što je i bio cilj naših aktivnosti i mjera usmjerenih prema zajednici", rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

Dodao je da prate epidemiju, te da danas dolaze dva aviona s novim konstrukcijama mobilne bolnice.

Ministar Šeranić Kliniku je obišao sa generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske Vladom Đajićem i zamjenikom generalnog direktora Nenadom Stevandićem.

"Cilj bio da se pokaže da se poštuju svi principi tretmana pacijenata, a istovremeno i svi principi zaštite osoblja", izjavio je Đajić nakon obilaska Klinike za infektivne bolesti UKC RS.

Đajić je pozvao građane Srpske da ostanu kod kuće kako zbog sebe, tako i zbog onih koje vole i koji ih vole, ali i zbog zdravstvenih radnika.

Takođe, zahvalio je novinarima što javnosti tačno prenose sve informacije u vezi s mjerama nadležnih institucija Republike Srpske čiji je cilj sprečavanje širenja epidemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije