Društvo

Šeranić u posjeti redakciji "Nezavisnih"

Šeranić u posjeti redakciji "Nezavisnih"
Foto: Vladimir Stojaković | Šeranić u posjeti redakciji "Nezavisnih"

BANJALUKA - Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, posjetio je danas redakciju "Nezavisnih", gdje je razgovarao sa rukovodstvom "Nezavisnih", kao i sa urednicima i novinarima o planovima i trenutnim aktivnostima ministarstva na čijem je čelu.

Šeranić, koji je posjetio i redakciju "Glasa Srpske", posebno je govorio o setu zakona iz oblasti socijalne zaštite, koji treba da budu usvojeni u narednom periodu.

Ukazao je na izuzetan značaj prevencije u zdravstvu i podizanje svijesti stanovništva, kada je taj bitan segment, za koji se Ministarstvo posebno zalaže, u pitanju. Ministar je redakciji "Nezavisnih" poklonio sportske rekvizite kako bi zaposleni pauzu iskoristili za sportske aktivnosti.

Kako su "Nezavisne" ranije pisale, Vlada RS je nedavno utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, kojim je predviđeno da u program isplate invalidnina uđu i lica sa tjelesnim i mentalnim poteškoćama od 70 odsto.

Takođe je utvrđen i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti u RS, u kojem, između ostalog, stoji da će Vlada RS refundirati naknade plate za vrijeme porodiljskog odsustva i to 100 odsto bruto plate, a novina je i to da će u narednom periodu pravo materinskog dodatka imati sve nezaposlene porodilje, odnosno za isplatu materinskog dodatka više neće biti uslov da je porodilja šest mjeseci na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije