Društvo

Smanjen broj ulazaka u Republiku Srpsku

Smanjen broj ulazaka u Republiku Srpsku
Foto: N.N. | Smanjen broj ulazaka u Republiku Srpsku

BANJALUKA - Na sastanku Glavnog koordinacionog tima, koji je danas razmatrao situaciju u vezi s virusom korona, konstatovano je da je smanjen broj ulazaka osoba iz inostranstva, kao i da karantinski smještaj na graničnim prelazima funkcioniše nesmetano.

Glavni koordinacioni tim i danas je apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na osobe kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Takođe je navedeno i da Republika Srpska ima dovoljno testova, te de će u narednim danima biti pojačano testiranje na zarazu virusom korona.

Članovi Glavnog koordinacionog tima, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, razmatrali su i sprovođenje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije i drugih institucija, kao i mjere podrške privredi usljed novonastale situacije.

Takođe su zadužili Ministarstvo privrede i preduzetništva, Ministarstvo finansija i Poresku upravu Republike Srpske da izvrše analizu trenutnog stanja u privredi Republike Srpske, te da predlože mjere podrške privrednim subjektima koji trpe štete u poslovanju, uzrokovane pojavom virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije