Društvo

Smanjena vidljivost u dolinama Bosne i Spreče

Smanjena vidljivost u dolinama Bosne i Spreče
Foto: N.N. | Smanjena vidljivost u dolinama Bosne i Spreče

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraća se po pretežno suvim kolovozima, a jutarnja magla smanjuje vidljivost dolinama Bosne i Spreče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Povećana je opasnost od odrona, pa se vozačima savjetuje oprez na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Zastoja i ograničenja u odvijanju saobraćaja nema, osim na dionicama na kojima se izvode radovi i gdje je obavezno poštivanje saobraćajne signalizacije.

Još danas se izvode sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Banjaluka-Laktaši u mjestu Glamočani, pa iz AMS-a mole vozače da budu oprezniji i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Počela je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru zbog čega će se saobraćaj odvijati usporeno, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju do kraja godine.

Aktuelni su i radovi na magistralnim putevima od Prijedorske petlje do Klašnica i u Hrvaćanima i Potočanima, zbog čega se saobraćaj od 7.00 do 18.00 časova odvija usporeno, jednom trakom.

Saobraćaj je zbog radova usporen i na dionicama magistralnih puteva Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te Johovac-Rudanka, kao i na regionalnim putnim pravcima Lukavica-Pale i Šekovići-Caparde.

Radovi su i dalje aktuelni na auto-putu Gradiška-Banjaluka na lokalitetu "Mahovljanska petlja", a još traju i radovi na postavljanju naplatnih stanica "Aleksandrovac" i "Nova Topola".

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom se saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, dok je na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad saobraćaj potpuno obustavljen.

Kod NIS petrol pumpe u Trnu zbog oštećenja nadvožnjaka saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, a teretna vozila ne saobraćaju.

Na području Banjaluke izmjene u saobraćaju aktuelne su u ulicama gdje su u toku radovi.

U FBiH na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine saobraćaj je zbog radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva u noćnim satima saobraćaj se obustavlja od pola časa poslije ponoći do 4.30 ujutro.

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Sporije se zbog radova saobraća i na dionicama magistralnih puteva Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ, Jezero-Jajce i granični prelaz Doljani-granični prelaz Metković.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih čekanja. I dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja graničnim prelazim Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije