Društvo

Radoja: Svjetlana Topalić premještaj na portal tražila prije tri mjeseca

Radoja: Svjetlana Topalić premještaj na portal tražila prije tri mjeseca
Foto: N.N. | Smijenjena urednica BHT-a zbog čestitke Dana Republike Srpske

​SARAJEVO - Marko Radoja, urednik informativnog programa BHRT-a, rekao je da je urednica i voditeljka Dnevnika na BHT 1 Svjetlana Topalić prešla da radi na portal ove medijske kuće, te da nije smijenjena kako su to neki objavili, već da je ona tražila premještaj.

Nakon što su se u pojedinim medijima pojavile spekulacije da je ova novinarka smijenjena s mjesta urednice i voditeljke Dnevnika na BHT 1 zbog tvita od 9. januara ove godine u kojem je čestitala rođendan Republici Srpskoj, Radoja i Topalićeva su to demantovali.

"Ja sam potvrdio samo da je ona prešla na portal, ali ostale informacije koje su prenesene nisu tačne. Ona je sama tražila premještaj, koji joj je odobren prošli ponedjeljak i to apsolutno nema nikakve veze sa 9. januarom. Ona je taj premještaj tražila prije čak tri mjeseca, ali smo čekali proceduru jer sam ja bio na godišnjem odmoru, tako da je to samo zlonamjerno povezano sa 9. januarom", kazao je Radoja za "Nezavisne".

Istakao je da kompletna situacija nema nikakve veze sa 9. januarom, niti sa bilo kakvim smjenama niti kažnjavanjem, te da je Topalićeva sama tražila da bude prebačena na portal, za šta, kako kaže, postoji i pisani trag.

Topalićeva je, nakon što su se u pojedinim medijima pojavili navodi da je sa pozicije urednika i voditelja Dnevnika na BHT 1 smijenjena i prebačena na portal, ove navode demantovala na svom Twitter profilu.

"Obavještenje ovim dušebrižnicima i zluradnicima: nisam smijenjena, žao mi je što ću vas razočarati. Treba da provjerite info prije nego što je plasirate, ako ste imalo ozbiljni u svom poslu", napisala je Topalićeva na svom Twitter nalogu.

Podsjećanja radi, nakon što je Topalićeva na svom Twitter nalogu napisala "Srećan ti rođendan, Republiko", upućena joj je salva negativnih komentara, uvreda, pa čak i prijetnji smrću.

"Mrtvu ti mater vlašku j***m, treba ti oči čakijom povaditi", "Hvališ genocid, puj j**o te ko te okoti", "Otkaz u najavi ili barem 20% od plate, pa ćeš drugi put dobro razmisliti kada poželiš širiti svoj ciganluk" samo su neki u moru šokantnih komentara upućenih Topalićevoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije