Društvo

Snijeg otežava saobraćaj

Snijeg otežava saobraćaj
Foto: N.N. | Snijeg otežava saobraćaj
Srna

BANJALUKA - U Republici Srpskoj se, zbog snijega, saobraćaj odvija otežano na putevima u planinskim predjelima i preko prevoja, ali nema zastoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Mrkonjić Grad-Glamoč prevoj Mliništa, Šipovo-Strojice, prema Kupresu, Karanovac-Kneževo-Ugar, Obodnik-Klupe (prevoj Borja), Trnovo-Foča-preko Rogoja, kao i Han Pogled, Crni Vrh, Romanija i Jahorina.

U višim predjelima, osim snijega, ima i poledice mjestimično, dok su u nižim predjelima kolovozi mokri i klizavi.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama, uz rijeke i na planinama.

Ekipe preduzeća za puteve su na terenu i intervenišu gdje je potrebno.

U Federaciji BiH se, zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu, saobraća otežano na dionicama: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Livno-Kupres-Bugojno.

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima.

Sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz učestali su na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica, saobraćaj se odvija usporeno.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici magistralnog puta Bijeljina - Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U tunelu "Kalovita brda", na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale, saobraćaj je, zbog sanacionih radova, potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, od Fabrike "Pirometal" do šljunkare, naselje Gredice, zbog deminerskih radova od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a propuštan 10 minuta.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će biti obustavljan 30 minuta, a 10 minuta propuštan.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak, u mjestu Klakari Gornji, od 8.00 do 16.00 časova na snazi su obustave, i to 30 minuta, a 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionicama Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača saobraća se jednom trakom, naizmjenično, zbog aktiviranih klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije