Društvo

"Srbija šalje Srpskoj respiratore, lijekove i maske"

"Srbija šalje Srpskoj respiratore, lijekove i maske"
Foto: Tanjug/AP | "Srbija šalje Srpskoj respiratore, lijekove i maske"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija pomoći Republici Srpskoj slanjem respiratora, zaštitne opreme i maski, ali i nekim opštinama u Federaciji BiH.

"Tražili su 27 vrsta lekova, mi možemo da pomognemo sa šest prioritetnih, glavnih lekova koji su im od presudnog značaja. Sve je besplatno", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati "Srbija".

On je naveo da je Republika Srpska tražila i stetoskope, stalke za infuziju i osnovna sredstva za rad u zdravstvu i medicini, te da će Srbija vidjeti šta će i po tom pitanju moći dodatno da pomogne.

"Pomoći ćemo i Goraždu i Drvaru. Goražde je opština u Federaciji BiH u kojoj su Bošnjaci apsolutna većina. Mi mislimo da ovo nije vreme kada ljudi treba da se razlikuju po veri i naciji, već da pokažemo da smo u stanju da brinemo jedni o drugima", istakao je Vučić.

On je posebno naglasio da će pomoć biti upućena Drvaru zato što su četiri srpske opštine u Federaciji BiH - Drvar, Petrovac Grahovo i Glamoč prepuštene same sebi i nemaju nijedan respirator.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije