Društvo

Srndać zalutao u grad, uhvaćen uz puno muke

Srndać zalutao u grad, uhvaćen uz puno muke
Foto: N.N. | Srndać zalutao u grad, uhvaćen uz puno muke

SANSKI MOST - Neobičan događaj zbio se juče u sanskom naselju Lolin sokak, gdje su mještani prijavili kako se u njihovim dvorištima nalazi mladi srndać, nakon čega su na lice mjesta upućeni lovočuvari Lovačkog društva "Sana".

Oni su uz pomoć mještana uz puno muke i truda uspjeli uhvatiti životinju, koja je nakon toga odvezena na lokalitet Mrežnica i puštena, i to u dijelu lovišta gdje je na snazi zabrana lova.

Prema riječima Mesuda Aganovića, sekretara pomenutog društva, prava je nepoznanica kako se srndać obreo usred naseljenog mjesta, a mještani kažu kako je preskočio nekoliko visokih dvorišnih ograda prije nego što je uhvaćen.

"Ovo je zaista neobičan slučaj i nikada ranije nije zabilježeno nešto slično. Srndaći su plašljive životinje i u širokom luku zaobilaze gradska područja. Pretpostavljamo kako su ga progonili psi ili neki drugi predatori, pa je dospio u grad s obližnjih brda", kazao je Aganović.

Prema njegovim riječima, upravo uzgoju ove plemenite divljači posvećuju posebnu pažnju, pa je lov na srndaća dozvoljen samo jednom godišnje, a tokom lova moguće je odstrijeliti samo određen broj primjeraka ove divljači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije