Društvo

Šta je biskup Komarica rekao na rastanku

Šta je biskup Komarica rekao na rastanku
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Šta je biskup Komarica rekao na rastanku

BANJALUKA – U banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure u toku je ređenje monsinjora Željka Majića na mjesto novog banjalučkog biskupa koji će, nakon 35 godina, naslijediti dosadašnjeg biskupa Franju Komaricu.

Prilikom obraćanja, Komarica je istakao da je ovaj dan dar od Boga i jedinstven dan u istoriji banjalučke biskupije.

"Mi smo zaduženi kao članovi crkve imati otvorene oči i otvoreno srce za siromahe, za duhovne i materijalne, u našoj životnoj sredini. Crkva Kristova na području banjalučke biskupije nije ni do sada zatvarala ni oči, ni srce pred izazovima i raznovrsnom i mnogostrukom duhovnom i materijalnom bijedom naših sugrađana i suvremenika. Ona tu zadaću ima i u budućim godinama i vremenima i tu svoju zadaću ona ne smije zanemariti. Mi kao ljudi, kao kršćani, kao svećenici i biskupi dolazimo od Boga pozvani i poslani na određeni i važan posao u crkvi i u ime crkve", rekao je Komarica.

On je uputio riječi s molbom da ih vjernici dobro upamte.

"Spominjite se svojih glavara koji su vam naviještali riječ Božju, a to je Isus Krist jučer i danas i uvijek. Ovu dragocjenu duhovnu baštinu da je Isus Krist isti i jučer i danas i sutra, dužni smo sačuvati i predati sljedećim generacijama kršćana", naveo je on.

Pozvao je vjernike da novom biskupu budu na pomoći kako bi i on mogao što bolje izvršavati svoje zadatke.

"Svi članovi banjalučke biskupije budite svom novom biskupu odani i poslušni", kazao je Komarica.

Podsjetio je vjernike na riječi apostola Pavla.

"Braćo i sestre, radujte se, usavršujte se, tješite se, složni budite, ispunjeni nadom i mir njegujte, pa će i Bog mira i ljubavi biti sa vama", istakao je Komarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije