Društvo

Štab civilne zaštite Mostar: Uhapšene prvo na pregled, onda u zatvor

Štab civilne zaštite Mostar: Uhapšene prvo na pregled, onda u zatvor
Foto: Ilustracija | Štab civilne zaštite Mostar: Uhapšene prvo na pregled, onda u zatvor

MOSTAR - Štab civilne zaštite Grada Mostara izdao je naredbu policijskim službenicima PU Mostar i službenicima Sudske policije na području Grada da osobe koje su uhapšene prije dovođenja u policijske prostorije sprovedu u najbližu zdravstvenu ustanovu radi obavljanja trijažnog pregleda.

Takođe im se zapovijeda da u cilju zaštite zdravstvenih zaposlenika i drugih osoba obezbijede minimum potrebnih sredstava za higijenu i epidemiološku zaštitu službenika koji neprestano rade sa zaraženim ili potencijalno zaraženim osobama (maska, rukavice, zaštitno odijelo, naočale ili vizir) i propišu internu proceduru postupanja s osobama koje su uhapšene.

Istom naredbom propisano je obavljanje mjera dezinfekcije i drugih epidemiološko-sanitarnih mjera u prostorijama u kojima borave uhapšene osobe.

Štab civilne zaštite Grada Mostara donio je i odluku o produženju trajanja ranijih mjera koje se odnose na obustavu rada otvorenih pijačnih, tržnih prostora i prostora oko prodajnih objekata, zatim zabranu kretanja za sve osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina na području Mostara te obustavu javnog linijskog i izvanlinijskog prijevoza putnika u drumskom i željezničkom saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije