Društvo

Stabilna epidemiološka situacija u Brčkom

Stabilna epidemiološka situacija u Brčkom
Foto: Srna | Stabilna epidemiološka situacija u Brčkom

BRČKO - Epidemiološka situacija u Brčkom je zadovoljavajuća i u tom gradu od 29. aprila nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze virusom korona.

Od 20 lica koja su bila pozitivna na virus korona, 16 je izliječeno, dok su od posljedica virusa ranije preminule četiri osobe.

Do sada je testirano 745 lica, od kojih je 724 imalo negativan nalaz, dok se rezultati čekaju za jedno lice, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta.

U saopštenju je navedeno da je ukinut karantin na fudbalskom stadionu "Jedinstvo", gdje su bili postavljeni šatori za te namjene.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta Akif Pezerović rekao je novinarima da se građani, iako je Štab popustio mnoge mjere zabrane, i dalje moraju pridržavati preporučenih mjera zaštite.

"Insistira se na obaveznom nošenju zaštitnih maski i opreme i korištenju dezinfekcionih sredstava tamo gdje je to propisano, kao i držanje fizičke distance od dva metra. Nipošto grupisanje većeg broja ljudi", istakao je Pezerović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije