Društvo

Pratite nas na Google news

Svadbena veselja u ZHK ograničena na 30 osoba

Svadbena veselja u ZHK ograničena na 30 osoba
Foto: Ilustracija | Svadbena veselja u ZHK ograničena na 30 osoba
N.N.

U Zapadnohercegovačkom kantonu svadbena slavlja ograničena su na 30 osoba, a rad svih ugostiteljskih objekata najkasnije do ponoći.

Ove odluke je donio Štab civilne zaštite tog kanton na današnjoj vanrednoj sjednici u Širokom Brijegu zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Podsjetimo kako je već iz ovog Kantona upozoravano na to da su svadbena slavlja najveći izbor zaraze, te da su pojačavane kontrole poštivanja mjera zaštite od širenja korona virusa.

Odluke na organizaciju svadbenih svečanosti će se primjenjivati od 22. septembra 2020. godine, a rad svih ugostiteljskih objekata na snagu stupa odmah. Kako je pojašnjeno u ugostiteljskim objektima ne smije boraviti veći broj osoba od broja sjedećih mjesta uz poštivanje postojećih mjera.

Takođe je naloženo Upravi za inspekcijske poslove da u skladu sa zakonom prekršiocima izriče najstrože mjere, odnosno zatvaranje objekta ukoliko se ne budu poštovale mjere koje su na snazi.

Iz Kriznog štaba ZHK navode da s ovim mjerama žele zaustaviti daljnji rast i smanjiti broj novozaraženih osoba, ali i smanjiti pritisak na zdravstveni sistem tog Kantona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije