Društvo

Tegeltija: U BiH će biti formirana dva štaba

Tegeltija: U BiH će biti formirana dva štaba
Foto: RTRS | Tegeltija: U BiH će biti formirana dva štaba

DOBOJ - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija je na konferenciji za novinare rekao da će biti formirana dva štaba koji će davati preporuke u vezi s virusom korona.

Da bi bila obezbijeđena potpuna koordinacija svih instutucija na nivou BiH, usaglašeno je da se uspostave dva štaba koji će svakodnevno razmatrati situaciju i predlagati nadležnim institucijama donošenje mjera.

"Jedan štab će se baviti zdravstvenim aspektom virusa korona i predlagaće sve one mjere, odnosno usaglašene mjere koje budu uvezi s tim, na čijem će čelu biti ministrica civilnih poslova, a činiće ga takođe još ministri zdravlja entiteta, zatim šef Odjeljenja za zdravstvo Vlade Brčko distrikta, ministar bezbjednosti i inspektorati u RS i FBiH", pojasnio je Tegeltija.

Drugi štab, navodi Tegeltija, će zajedno s poslovnom zajednicom tražiti rješenja kako bi se posljedice korona virusa smanjile na ukupnu privrednu aktivnost u BiH.

"Da nam se ne desi da posljedice koje će doći poslije svega ovoga budu mnogo teže nego što mogu biti vezane za zdravstvo, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa biće na čelu ovog štaba, a činiće ga ministri finansija, RS i FBiH i Ministarstvo finansija i trezora i ministri privrede, i saobraćaja", naveo je Tegeltija.

On je istakao da se BiH nalazi na početku borbe s virusom korona, te je pozvao građane na disciplinovano praćenje preventivnih mjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije