Društvo

Građani RS koji putuju radi liječenja biće testirani na virus korona

Građani RS koji putuju radi liječenja biće testirani na virus korona
Foto: Ilustracija | Testiranje na virus korona građana RS koji putuju radi liječenja

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o pružanju zdravstvene usluge testiranja na virus korona državljanima Republike Srpske koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima.

Štab je zadužio javne zdravstvene ustanove koje su organizovane i osposobljene za pružanje zdravstvene usluge testiranja na virus korona da izvrše testiranja građanima Republike Srpske koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima.

Za izvršenje ovog Zaključka zadužuju se JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, JZU Univerzitetska Bolnica u Foči, JZU Bolnica "Sveti vračevi" u Bijeljini i JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

"Ukoliko Rješenjem o odobravanju liječenja nije određen pratilac testiranje se može izvršiti i pratiocu za koje izabrani doktor medicine - specijalista porodične medicine naknadno utvrdi neophodnost pratnje na odgovarajućoj potvrdi", navedeno je u saopštenju Republičkog štaba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske se zadužuje da organizuje snabdijevanje javnih zdravstvenih ustanova potrošnim materijalom za sprovođenje postupka testiranja.

Zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije