Društvo

Pratite nas na Google news

Topić: U Studentskom centru ima tople vode i grijanja

Topić: U Studentskom centru ima tople vode i grijanja
Foto: Velibor Tripić | Topić: U Studentskom centru ima tople vode i grijanja
Srna

BANJALUKA - Direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci Dragoslav Topić rekao je danas da smještajni kapaciteti ovog centra imaju toplu vodu, grijanje, kao i sve druge uslove potrebne za normalan boravak, te da to mogu potvrditi studenti koji su boravili u njemu prije vanredne situacije zbog virusa korona.

Topić je pojasnio da je problem sa toplom vodom postojao samo prvog dana kada su stigla lica pozitivna na virus korona, a koja treba tu da borave jer su bili smješteni na više etaže, do kojih topla voda ne stiže odmah.

"Pacijenti su smješteni na treći, četvrti i peti sprat i trebalo je malo više vremena sačekati, oko minut ili dva, da topla voda iz centralnog bojlera stigne do njihovih toaleta", rekao je Topić.

On je dodao da je razlog za to što objekat nije korišćen određeno vrijeme, a trenutno je i malo korisnika u njemu, te voda slabo cirkuliše kroz sistem.

Kada je riječ o grijanju, Topić je naveo da je ono uključeno odmah po donošenju odluke Republičkog štaba za vanredne situacije da će objekat biti korišten kao karantin.

"Pošto su studenti zbog vanredne situacije napustili objekat, grijanja nije bilo 15 dana, te su se prostorije ishladile, a dodatno i jer smo prije nego što su pacijenti stigli morali uraditi dezinfekciju i provjetriti sve prostorije", rekao je Topić.

On je naveo da je sada dosta bolja situacija, u šta se i sam uvjerio.

Topić je rekao da Studentski centar pruža smještaj za ko 700 studenata, te da se oni nikada nisu žalili da nemaju toplu vodu.

"Tople vode nema jedino kada se radi remont bojlera, u slučaju kada pregore grijači i tada moramo ispustiti vodu iz sistema. S obzirom da su naši bojleri veliki, zapremine oko 15.000 litara, potrebno je bar 36 sati da to obavimo", rekao je Topić.

On je napomenuo da je to normalna procedura, te da studenti na nju na vrijeme budu upozoreni. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije