Društvo

U Banjaluku stigao prvi veliki kontingent pomoći iz Srbije

U Banjaluku stigao prvi veliki kontingent pomoći iz Srbije
Foto: RTRS | U Banjaluku stigao prvi veliki kontingent pomoći iz Srbije

BANJALUKA - Iz Srbije je večeras u Banjaluku stigao prvi veliki kontingent pomoći Republici Srpskoj u borbi protiv virusa korona.

Pomoć su dočekali srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Iz Srbije je ranije najavljeno da će paket pomoći sadržavati lijekove, po pet kliničkih i transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 200 naočara i 50.000 rukavica.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će Srbija pomoći Republici Srpskoj i njenim građanima u borbi protiv koronavirusa.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za RTRS da je pomoć koju je Srbija uputila Republici Srpskoj u borbi protiv virusa korona veoma važna i da je upućena zahvaljujući angažmanu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Ovo je prva pošiljka, dolazi deset respiratora. Bez ličnog angažmana predsjednika Vučića ne bi bilo ove pomoći. Čuo sam se večeras s njim pet puta, interesovao se da li je pomoć stigla. On je rekao - Dok je Srbije biće i Republike Srpske - istakao je Dodik.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković zahvalio se Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću na pomoći koja je upućena Srpskoj.

Višković je večeras rekao da je pomoć Srbije, Srpskoj više nego značajna pomoć za naš zdravstveni sistem.

- U ime Vlade zahvaljujem se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za pomoć. Ovo je potvrda dobrih veza i saradnje Srbije i Srpske - naveo je Višković.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije