Društvo

U Bijeljini osvanuo mural posvećen doktoru Laziću

U Bijeljini osvanuo mural posvećen doktoru Laziću
Foto: Ilustracija | U Bijeljini osvanuo mural posvećen doktoru Laziću

BIJELJINA - Republika Srpska i Srbija i dalje žale zbog smrti doktora Miodraga Lazića, koji je spasao na stotine života.

Kada je stigla vijest o smrti čuvenog hirurga, direktora Urgentnog centra u Nišu, usljed infekcije korona virusom, Srbijom i Republikom Srpskom odjeknuo je Marš na Drinu, pjesma uz čije zvuke je i sahranjen.

Tugu zbog njegove smrti izrazili su zvaničnici Srbije i Republike Srpske, kao i brojni građani. Počast su mu odali i oni koji ga nisu poznavali, ali su čuli za njegova velika djela.

Tako je u naselju Pet jezera u Bijeljini za vikend osvanuo mural posvećen ljekaru koji je bio na prvoj liniji borbe do samog kraja.

Doktor Lazić preminuo je 14. aprila u Nišu od posljedica virusa korona. Vijest o njegovoj smrti dočekana je sa velikim žaljenjem u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda gdje žive Srbi, jer je život nesebično posvetio svom narodu.

Za vrijeme ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao je živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj.

Kao dobrovoljac učestvovao je u odbrani Republike Srpske gdje se istakao hrabrošću i požrtvovanošću. O njemu je snimljen i dokumentarni film "Dnevnik ratnog hirurga".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije