Društvo

U Doboju za sat vremena vakcinisano 100 građana: "Bolje se zaštititi na vrijeme"

U Doboju za sat vremena vakcinisano 100 građana:  "Bolje se zaštititi na vrijeme"
Foto: Tanjug/AP arhiva | U Doboju za sat vremena vakcinisano 100 građana

DOBOJ - Dobojlije mlađe životne dobi nisu pokazale interes za vakcinaciju bez najave jer su se samo rijetki odazvali pozivu Doma zdravlja da prime jednu od tri vakcine, sinopharm, astrazeneca i sinovac.

DOBOJ - Dobojlije mlađe životne dobi nisu pokazale interes za vakcinaciju bez najave jer su se samo rijetki odazvali pozivu Doma zdravlja da prime jednu od tri vakcine, sinopharm, astrazeneca i sinovac.

Tridesetpetogodišnji Vukašin Spasojević jedan je od rijetkih mlađe dobi koji je drugog dana masovne vakcinacije došao u Higijensko-epidemiološku službu.

Nije do sada bolovao koronu, ali je ipak odlučio da se vakciniše, kaže ne samo zbog zdravstvenih nego i praktičnih razloga.

"Imao sam prije, do uzrasta od devet godina bronhitis, malo jači, a i vani hoću da idem... Ja i supruga nešto gledamo u septembru da idemo u EU, a i dobro je vakcinisati se, ljudi svašta pričaju, ali bolje je zaštiti se na vrijeme", smatra Vukašin.

Njegovo mišljenje o vakcini dijeli starija sugrađanka šezdesetšestogodišnja Gordana Radulović.

"Moram u EU, imam familiju i moram da putujem. I šta ću? Moram se vakcinisati da ne ugrozim druge ljude. Odlučila sam se za sinofarm. Radije bih sputnjiik, ali bojim se da mi neće dati ići u EU s njom", iskrena je  Gordana.

Za sinopharm se odlučio i Todor Aleksić.

"Prebolovao sam korona virus, tako da sam odlučio nju da primim." Imao sam temperaturu deset dana", ispričao je Aleksić.

Upravo sinofarm je vakcina za koju se odlučilo najviše Dobojlija, ali interesa ima i za druge dvije.

"Ja sam uzela astrazenecu. Mislila sam da se vakcinišem kineskom, ali jutros slušam da su kineska i ruska više na bazi obične gripe, i da lakše se može dobiti korona, ali kažu lakše se i preboli. E, sada ova astraZeneca mislim da će biti priznatija gdje god budem išla s pasošem", mišljenja je Nada Subotić.

"Možemo reći da smo jako zadovoljni odzivom pacijenata jer je u toku današnjeg dana podijeljeno oko 500 doza vakcina... U periodu od osam do devet sati danas podijelili smo 100 vakcina. Činjenica je da su to stariji pacijenti, koji boluju od nekih hroničnih bolesti...Međutim, mi pozivamo i mlađe sugrađane, mlađe pacijente da tokom dana kada ne moraju voditi računa o vremenskim prilikama kao stariji i hronični pacijenti, da se jave i prime vakcinu za koju se odluče", izjavila je Nada Janjetović, načelnica Službe porodične medicine u Domu zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije