Društvo

U RS još 589 novih slučajeva virusa korona, osam umrlih

U RS još 589 novih slučajeva virusa korona, osam umrlih
Foto: N.N. | U RS još 589 novih slučajeva virusa korona

BANJALUKA – U Republici Srpskoj je za posljednja 24 sata potvrđeno 589 novih slučajeva virusa korona, rekao je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

U istom periodu je testirano 1.199 osoba.

Za 24 sata preminulo je osam osoba.

Virus je registrovan u 40 opština, a najviše novih slučajeva je u Banjaluci, 204. Slijedi Bijeljina sa 145 novih slučajeva.

"Testova ima dovoljno, i nivo testiranja zadržavamo na visokom nivou. Ubuduće će se testirati osobe koje imaju srednje tešku i tešku kliničku sliku", rekao je Zeljković.

On je naveo da pojedine lokalne zajednice zahtijevaju veći broj uzoraka i zamolio građane za strpljenje i razumijevanje ako negdje postoje određeni redovi.

Zeljković je rekao da je u pojedinim lokalnim zajednicama epidemiološka situacija i dalje teška i da ima tendenciju da se tako i nastavi.

"Pratimo intenzivno epidemiološku situaciju u svim lokalnim zajednicama, školskom i predškolskom sistemu, kao i u ustanovama kolektivnog smještaja", naveo je Zeljković i ponovio da je veoma važno poštovanje preporučenih mjera jer se samo na taj način pokazuju najbolji rezultati u borbi protiv virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije