Društvo

U Srpskoj još 245 zaraženih, četiri smrtna slučaja

U Srpskoj još 245 zaraženih, četiri smrtna slučaja
Foto: N.N. | U Srpskoj još 245 zaraženih

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 čаsа nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 245 оsоba u Rеpublici Srpskој, saopštio je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

Iz posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u protekla 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i sv. Apostol Luka u Doboju testirano je 817 laboratorijskih uzoraka.

Riječ je o 137 muških i 108 ženskih, od kojih su 55 mlađi, 151 srednje i 39 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu boravka, 83 ljudi je iz Banjaluke, 41 iz Zvornika, 31 iz Bijeljine, 15 iz Teslića, 14 iz Sokoca, devet iz Foče, šest iz Višegrada i Čelinca, pet iz Prijedora, Kneževa i Rogatice, četiri iz Petrova, tri iz Dervente, dva iz Doboja, Novog Gorazda i Šipova i jedan iz Gacka, Gradiške, Istočnog Starog Grada, Laktaša, Milića, Mrkonjić Grada, Modriče, Pala, Prnjavora, Rudog i Ugljevika.

U protekla 24 sata, Zavod za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljene su četiri smrti u kojima je potvrđena prisutnost novog korona virusa. Riječ je o tri muškarca i ženi srednje i starije životne dobi iz Laktaša, Foče, Istočne Ilidže i Rogatice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 12.057 slučajeva virusa korona, a preminulo je 343 osoba u kojima je potvrđen test na novi korona virus.

U Republici Srpskoj, od novog korona virusa, do sada se oporavilo 7.510 osoba, a testirano je 94.270 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije