Društvo

U Srpskoj za tri dana preminulo dvoje, zaraženo još 111 osoba

U Srpskoj za tri dana preminulo dvoje, zaraženo još 111 osoba
Foto: Pixabay/fernandozhiminaicela | U Srpskoj za tri dana preminulo dvoje, zaraženo još 111 osoba

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je u posljednja tri dana preminule su dvije osobe, a virus korona potvrđen je kod 111 lica od 311 testiranih, podaci su Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Preminuli su muškarac i žena starije životne dobi iz Banjaluke i Prijedora.

Virus korona potvrđen je kod 55 muškaraca i 56 žena, od kojih je 17 mlađe, 52 srednje i 42 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, u petak, 2. septembra, prijavljeno je 17 lica iz Banjaluke, 11 iz Bijeljine, pet iz Doboja, po četiri iz Trebinja i Foče, po tri iz Broda, Kneževa, Rudog i Šamca. Po dva lica su iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša i Modriče, po jedno iz Bratunca, Dervente, Kotor Varoša, Petrova, Prijedora, Prnjavora, Ribnika, Sokoca, Srpca, Srebrenice, Teslića, Čajniča i Čelinca.

U subotu 3. septembra, i juče, prijavljeno je 25 lica iz Banjaluke, četiri iz Laktaša, tri iz Zvornika, dva iz Čelinca, po jedno lice iz Dervente, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Ribnika i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118.276 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.506 lica kod kojih je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 439.170 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih u Srpskoj je 106, i to u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske 47, a u ostalim bolnicama 59. Na respiratoru je šest pacijenata, po tri u UKC i u Opštoj bolnici Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije