Društvo

U Trebinju otvoreni 23. susreti mladih

U Trebinju otvoreni 23. susreti mladih
Foto: N.N. | U Trebinju otvoreni 23. susreti mladih

TREBINJE - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je u amfiteatru Hercegovačke Gračanice, na Crkvini iznad Trebinja, 23. "Susrete mladih Republike Srpske", gdje je priređen i prigodan kulturno-umjetnički program.

U pitanju je, kako je i sama Davidovićeva istakla, najveće okupljanje mladih u Srpskoj, u organizaciji Omladinskog savjeta RS i pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta i grada Trebinja, a ove je godine okupilo više od dvije stotine učesnika iz svih krajeva Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Rusije.

Susreti će trajati do 30. avgusta, a za taj periodu su, prema riječima Davidovićeve, za učesnike priređeni različiti edukativni i sportsko-zabavni sadržaji, s ciljem da podstaknu mlade iz Srpske i regiona na umrežavanje, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje.

"Učesnici susreta će imati priliku da tokom ovih pet dana prisustvuju različitim edukativnim sadržajima, sportskim takmičenjima, izletima. Ono što smatram možda i najbitnijim jeste da ćete imati priliku da se družite, da bolje upoznate jedni druge, da otklonite predrasude jedni o drugima ukoliko ih imate i da naravno iz ovog lijepog grada ponesete najljepše uspomene", istakla je otvarajući susrete ministarka Davidović.

Ona je napomenula da iz Republike Srpske učestvuju mladi iz 43 lokalne zajednice i izrazila nadu da će, zajedno s Trebinjcima, kao i do sada, pokazati svu gostoljubivost naših ljudi.

Učesnike susreta pozdravio je, u ime domaćina, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, istakavši da je grad Trebinje sa zadovoljstvom prihvatio poziv organizatora da podrži i sufinansira ovu značajnu omladinsku manifestaciju.

Gradska uprava, poručio je Ćurić, prepoznaje važnost uloge mladih ljudi u društvu i spremna je da podrži njihov stvaralački duh i energiju gdje god je to moguće.

"Mladi su naša sadašnjost i budućnost, resurs inovacija i pokretačka snaga razvoja, pa im je posebno važno pružiti i mogućnost razvoja vještina, stavova i vrijednosti, koji omogućavaju promjene i preuzimanje kontrole nad vlastitim životom, jer upravo spoznaja o mogućnosti promjene djeluje vrlo osnažujuće i ohrabrujuće", istakao je Ćurić.

Predsjednik Omladinskog savjeta RS Nikola Stjepanović istakao je da će tokom "Susreta mladih" u trebinjskom Gradskom parku posaditi i 23 drveta, što će, u okviru ove gradske oaze, predstavljati Park mladih i ostati kao trajna uspomena na ove susrete. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije