Društvo

U bolnicama RS na liječenju više od 1.200 zaraženih

U bolnicama RS na liječenju više od 1.200 zaraženih
Foto: Dražan Pozderović | U bolnicama RS na liječenju više od 1.200 zaraženih

BANJALUKA, SARAJEVO - U RS je na bolničkom liječenju do danas je bilo 1.202 zaraženih virusom korona, najveći broj liječi se u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS (UKC RS), gdje je hospitalizovano 439 osoba, а u opštim bоlnicаmа njih 763.

U bijeljinskoj bolnici "Sveti vračevi" saopštili su da se na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini nalazio 101 bolesnik.

"S teškom kliničkom slikom i dalje je više od dvije trećine oboljelih, dok je životno ugroženo 35 bolesnika", saopštili su u "Svetim vračevima".

Dodali su da se na respiratoru nalazio 21 oboljeli, a kiseoničku terapiju zahtijevao je veliki broj hospitalizovanih.

"I dalje bilježimo porast broja bolesnika srednje životne dobi s teškom kliničkom slikom", rekli su danas na sastanku Kriznog štaba bolnice "Sveti vračevi".

Naglasili su da pozivaju sve na odgovorno ponašanje uz striktno poštovanje svih mjera zaštite, jer je to, kako kažu, jedini način da se zaustavi esponencijalni rast broja novozaraženih virusom korona.

U BiH je u četvrtak od testiranih 3.774 uzorka bilo pozitivno 1.180, što predstavlja blagi pad u odnosu na dan ranije, kada je ovim virusom bilo 1.633 novozaraženih.

U RS na virus korona su bile pozitivne 384 osobe, u FBiH njih 713, a u Brčko distriktu 83.

Najveći broj oboljelih u RS zabilježen je u Banjaluci  98, zatim u Tesliću, gdje je novozaraženo bilo njih 48, u Bijeljini 32, te u Doboju 21.

U FBiH veliki broj novozaraženih registrovan je u Kantonu Sarajevo, gdje je novooboljelo 240 ljudi, a hospitalizovano je 389, od kojih su tri osobe priključene na respiratore.

U BiH su danas registrovana 64 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

U RS je preminulo njih 27, a riječ je o 11 osoba žеnskog i 16 muškog pola srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi, оd kојih је pеt bilo iz Bаnjаlukе, čеtiri iz Trеbinjа, pо dviје iz Priјеdоrа i Zvоrnikа i pо јеdnа iz Kоzаrskе Dubicе, Gаckа, Dоbоја, Biјеljinе, Ribnikа, Grаdiškе, Kоtоr Vаrоšа, Prnjаvоrа, Lаktаšа, Čајničа, Brоdа, Pеtrоvа, Višеgrаdа i Bilеćе.

U FBiH život je izgubilo 36 osoba, a u Brčko distriktu umrla je jedna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije