Društvo

UKC RS dobio donaciju vrijednu 8.000 KM

UKC RS dobio donaciju vrijednu 8.000 KM
Foto: N.N. | UKC RS dobio donaciju vrijednu 8.000 KM

BANJALUKA - Predstavnici kompanije SHP "Celeks" iz Banjaluke uručili su Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske donaciju papirne galanterije, toaletnog papira i papirnih ubrusa u vrijednosti oko 8.000 KM.

Predstavnik "Celeksa" zadužen za segment prodaje higijenskih proizvoda na prostoru cijele Evrope Mario Blažević rekao je da je ova kompanija pokazala društvenu odgovornost i solidarnost sa svim građanima Republike Srpske, a ujedno i sa osobljem UKC-a.

"Drago nam je što su Vlada Republike Srpske i nadležno ministarstvo prihvatili naš poziv da se uključimo u društvenu solidarnost i odgovornost. Donirali smo higijenske proizvode za 11 bolnica u Srpskoj i Institut za zaštitu zdravlja Srpske. Vrijednost cijele donacije je oko 25.000 KM", izjavio je Blažević novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je ova kompanija do sada podržavala sve akcije koje su bile organizovane na nivou grada Banjaluka i Srpske i uvijek se, kako kaže, odaziva na pozive za pomoć.

Pomoćnik generalnog direktora UKC-a za zdravstvenu njegu Slađana Vranješ zahvalila je "Celeksu" za vrijednu donaciju koja će mnogo značiti ovoj zdravstvenoj ustanovi jer je tokom epidemije veća upotreba ubrusa i toalet papira.

"To se u UKC-u troši u ogromnim količinama budući da imamo 2.000 bolesnika i gotovo 3.000 radnika", navela je Vranješeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije