Društvo

Učenici i studenti koji su stigli iz Italije negativni na virus korona

Učenici i studenti koji su stigli iz Italije negativni na virus korona
Foto: Tanjug/AP | Učenici i studenti koji su stigli iz Italije negativni na virus korona

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Testovi svih 32 učenika i studenata iz Republike Srpske koji su u Lukavicu stigli iz Italije negativni su na virus korona, potvrdio je Srni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

"Stigli su nam rezultati sa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, svi su negativni, s tim što je jedan momak smješten u Bolnicu 'Srbija' zbog drugih zdravstvenih problema, ali je prvi test i kod njega pokazao da je negativan", rekao je Ćosić.

On je naveo da učenici i studenti neće biti prebačeni u lokalne zajednice, kako je ranije bilo planirano, nego će i narednih 11 dana provesti u izolaciji u hotelu "Topeks" u Istočnom Novom Sarajevu, gdje imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i neophodan medicinski tretman.

"Prema instrukcijama Republičkog štaba za vanredne situacije, mi ćemo njih ipak zadržati ovdje zbog toga što je dio njih maloljetan, pa bi u lokalnim zajednicama za njih trebalo praviti posebne karantine. Da ne bismo komplikovali, oni će ostati ovdje do kraja četrnaestodnevne izolacije", objasnio je Ćosić.

Ćosić je najavio za sutra u 11 časova konferenciju za medije na kojoj će govoriti o epidemiološkoj situaciji u opštini, mjerama zaštite od širenja epidemije virusa korona i zdravstvenom stanju učenika i studenata koji su u petak, 27. marta, doputovali avionom iz Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije