Društvo

Pratite nas na Google news

Uprkos koroni, hiljade mladih katolika na festivalu u Međugorju

Uprkos koroni, hiljade mladih katolika na festivalu u Međugorju
Foto: mladifest.com | Uprkos koroni, hiljade mladih katolika na festivalu u Međugorju
Agencije

MEÐUGORJE - Uprkos epidemiji virusa korona, na međugorskom Međunarodnom festivalu mladih Mladifest 2020 okupilo se nekoliko hiljada mladih katolika iz nekoliko evropskih zemalja, prenosi portal Index.hr.

S obzirom na to da se okupio veliki broj učesnika, bilo je teško održavati fizičku distancu i pridržavati se epidemioloških mjera koje su na snazi, navodi portal.

Na svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije pristigli su predstavnici Poljske, Španije, Češke, Mađarske, Slovenije, Njemačke i Bosne i Hercegovine. Zbog epidemioloških mjera, ove godine je mnogo manji broj vjernika u odnosu na proteklih 30 godina, pa su simbolično donijete zastave 60 zemalja, dosadašnjih učesnica ovog susreta.

Prisutne je pozdravio apostolski nuncij u BiH Luđi Peceto koji je prenio pozdrave pape iz Rima. On je zahvalio organizatorima događaja jer, su, usprkos korona virusu, omogućili da se okupe mladi cijeloga svijeta, a mnogi su mogli da učestvuju onlajn na ovoj manifestaciji.

Manifestacija će trajati do 6. avgusta, a ove godine očekuje se 10 do 15 hiljada posjetilaca.

Inače, ovaj festival tradicionalno se održava svake godine i okuplja oko 50 hiljada mladih iz cijelog svijeta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije