Društvo

Pratite nas na Google news

Vanredne mjere u KPZ Banjaluka

Vanredne mjere u KPZ Banjaluka
Foto: N.N. | Vanredne mjere u KPZ Banjaluka
N.N.

BANJALUKA - Kazneno popravni zavod Banjaluka sprovodi striktne mjere prevencije širenja korona virusa. S obzirom da se radi o kolektivnom smještaju gdje boravi više lica, KPZ Banjaluka je takođe pokrenuo proizvodnju zaštitnih maski, ali ujedno je aktiviran i čitav niz preventivnih mjera i aktivnosti usmjernenih na prevenciju širenja epidemije i zaštitu zdravlja kako osuđenika, tako i zaposlenih u ovoj ustanovi.

“Obustavljeno je korištenje pogodnosti i radno angažovanje van ustanove, obustavljene su i sve posjete osim posjeta branioca i to pod posebnim mjerama zaštite. Po prijemu lica lišenih slobode, smještaj se organizuje u odvojenim prostorijama, odnosno u karantin u trajanju od 14 dana”, kažu u KPZ Banjaluka.

Uz sve mjere prevencije širenja epidemimje i strogo pridržavanje mjera nadležnih institucija u KPZ Banjaluka ističu da zaposleni profesionalno obavljaju svoje zadatke.

“Zaposleni u KPZ uspješno obavljaju sve zadatke i moram istaći da se radi odgovorno i profesionalno u jednoj izuzetno složenoj situaciji. U kontinuitetu održavamo sastanke rukovodilaca, pomoćnika direktora i zatvoreničkih kolektiva, sa ciljem praćenja i kontrole mjera koje se provode. Organizovali smo proces rada sa minimalnim brojem zaposlenih, jer ne možemo dozvoliti da se ugrozi proces rada. Izvršena je nabavka dovoljnih količina hrane, a od JZU Institut za javno zdravstvo dobili smo pomoć u maskama, zaštitinim odijelima, sredstvima za dezinfekciju i rukavicama, a donaciju smo dobili i od Alumine Zvronik, koji su nam isporučili sredstva za dezinfekciju. Ohrabruje to što uz sve preventivne mjere vlada solidarnost i želja da se pomogne i drugima, bar u vidu zaštitnih maski koje se proizvode ovde”, kaže direktor KPZ Banjaluka Goran Selak.

I u KPZ Banjaluka takođe je organizovano mjerenje temperature na ulazu bezkontatnim toplomjerom, te dezinfekcija obuće i ruku. Svi su dužni da nose zaštitne maske i rukavice, a svakodnevno se vrši i dezinfekcija prostorija Ustanove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije