Društvo

Virus korona potvrđen kod jednog zdravstvenog radnika i jedne osobe iz karantina

Virus korona potvrđen kod jednog zdravstvenog radnika i jedne osobe iz karantina
Foto: N.N. | Virus korona potvrđen kod jednog zdravstvenog radnika i jedne osobe iz karantina

BANJALUKA - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS izvršeno je testiranje 338 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 16 osoba, među njima jedan zdravstveni radnik i jedna osoba iz karantina.

"U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 časa, testirano je još 47 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Gacka, Prnjavora, Kneževa i Istočnog Sarajeva, a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog zdravstvenog radnika iz Banjaluke", navode iz Ministarstva.

Takođe, u posljednja 24 časa testirano je i još 48 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju, a novi virus korona je potvrđen kod jedne osobe.

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je ukupno 41 vaspitač iz dječijih vrtića u Banjaluci, Prijedoru, Brodu, Laktašima, Čelincu, Tesliću, Prnjavoru i Novom Gradu i svi nalazi su negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.145 slučajeva virusa korona, a oporavila se 461 osoba. Od posljedica COVID 19 preminulo je 77 osoba.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 18.674 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije