Društvo

Višković: Važno što je prva pomoć stigla iz Srbije

Višković: Važno što je prva pomoć stigla iz Srbije
Foto: Srna | Višković: Važno što je prva pomoć stigla iz Srbije

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je večeras u Banjaluci za pomoć Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću u medicinskom materijalu koja je upućena Srpskoj za borbu protiv virusa korona.

Višković je večeras prilikom dočeka kamiona sa pomoći novinarima izjavio da je pomoć Srbije, više nego značajna za zdravstveni sistem u Srpskoj.

"U ime Vlade zahvaljujem predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za pomoć. Ovo je potvrda dobrih veza i saradnje Srbije i Srpske", naveo je Višković.

Višković je naglasio da će Srpska znati da cijeni ovu pomoć, koja je prva pomoć za Srpsku, te da je baš to važno - što prva pomoć dolazi iz Srbije.

Kamion sa pomoći u Banjaluci je dočekao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Iz Srbije je ranije najavljeno da će paket pomoći sadržavati lijekove, po pet kliničkih i transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 200 naočara i 50.000 rukavica.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će Srbija pomoći Republici Srpskoj i njenim građanima u borbi protiv virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije