Društvo

Voda se izlila i u Dragočaju, neizvjesna noć pred mještanima

Voda se izlila i u Dragočaju, neizvjesna noć pred mještanima
Foto: MZ Dragočaj/Facebook | Voda se izlila i u Dragočaju, neizvjsna noć pred mještanima

BANJALUKA - Zbog neočišćenih odvodnih kanala, a uslijed velikih količina padavina koje nas prate u zadnja dva-tri dana, dio mještana Dragočaja bi mogao ponovo provesti noć na nogama, navode iz ove banjalučke mjesne zajednice.

Identična situacija je, kao ističu, sugrađane zadesila i novembru prošle godine kada su na lice mjesta dolazili svi mogući nadležni, počev od pripadnika civilne zaštite, te nadležnih i stručnjaka iz Gradske uprave, inspekcije i drugi.

"Svi su oni obećali isto, da će očistiti problematični kanal koji je dugačak svega 100 metara kao i sve druge kanale na nivou MZ koji su u nadležnosti grada, a ugrožavaju domaćinstva i objekte. Od tog dana do danas prošlo je više od godinu dana, a kanali su u još gorem stanju", objavljeno je na Facebook stranici MZ Dragočaj.

Savjet MZ se, navode oni, obraćao, dva puta za sedam mjeseci nadležnom odjeljenju, sa zahtjevom da se očiste kritični odvodni kanali, prvi put 29. marta a zatim i 13. septembra.

"Čak ni odgovor od strane odjeljenja još nije došao na adresu Savjeta, a po zakonu su bili dužni da odgovore u roku od 60 dana nakon protokolisanja zahtjeva", ističu iz MZ. Dragočaj.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije