Društvo

Vozači, oprez - poledica na nekim dijelovima puta

Vozači, oprez - poledica na nekim dijelovima puta
Foto: TV K3 - Ilustracija | Vozači, oprez - poledica na nekim dijelovima puta
Srna

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) usporen je saobraćaj na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja zbog ugaženog snijega i poledice.

Posebno treba biti oprezan na pravcima Trnovo-Foča preko Rogoja, Vlasenica-Han Pijesak preko Han Pogleda, kao i na putu Sarajevo-Rogatica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Poledica je moguća i u nižim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Radovi su aktuelni na autoputu Banjaluka-Gradiška u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, te na magistralnim putnim pravcima Brčko-Bijeljina, na dionici Brčko-Donja Bukovica, Drinjača-Konjević Polje, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, kao i na regionalnim putevima Crna Rijeka-Bjelajce i Šekovići-Caparde.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice na spoju autoputa Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmjenjen je režim saobraćaja na navedenom ovom pravcu.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putnim pravcima Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

U FBiH zbog aktuelnih radova sporije se saobraćaj odvija na magistralnim putevima Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac), Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica) i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima u BiH ternutno nema dužih čekanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije