Društvo

Vrijedna donacija Rafinerije ulja Modriča Republičkom štabu

Vrijedna donacija Rafinerije ulja Modriča Republičkom štabu
Foto: N.N. | Modrička rafinerija donirala novo dezinfekciono sredstvo Republičkom štabu

"Rafinerija ulja Modriča" razvila je novi proizvod, dezinfekciono sredstvo "Dezinsept" namijenjeno za tehničku dezinfekciju i čišćenje radnih površina.

Kako je i najavljeno prve proizvodne količine Rafinerija je donirala Republičkom štabu za vanredne situacije.

Generalni direktor Rafinerija ulja Modriča Kiril Tkačev kaže da se na proizvodu radilo od same pojave virusa korona, te da je ponosan na iskusan razvojno - istraživački tim koji je za tako kratko vrijeme razvio efikasan, a za upotrebu jednostavan proizvod – "Dezinsept".

"Izuzetno sam zadovoljan što smo prve količine, oko tri i po tone, našeg novog proizvoda donirali Republičkom štabu za vanredne situacije koji će odrediti prioritete u njegovoj primjeni, bolnice, Domove zdravlja i druge zdravstvene ustanove. Zahvalni smo našim radnicima koji su svojim aktivnim radom učestvovali u stvaranju 'Dezinsepta'. U ovim vremenima, naš prioritet je zdravlje naših radnika, poslovnih partnera i kupaca",  istakao je generalni direktor Rafinerije ulja Modriča.

Rukovodilac sektora razvoja, ispitivanja i kvaliteta proizvoda Branko Despotović je naveo da je utvrđivanje efikasnosti proizvoda "Dezinsept", protiv mikroorganizama vršeno u Ispitnim laboratorijama Veterinarskog instituta dr Vaso Butozan i Instituta za javno zdravstvo u Banja Luci.

"Za nas je to novi proizvod. Proizveden je u okviru naših mogućnosti i na osnovu sirovina sa kojim raspolažemo. Svjetska zdravstvena organizacija propisala je da minimalni sadržaj etanola mora biti 70%. Sve druge analize rađene su u nadležnim institucijama. Inače, ovo je 251 proizvod iz palete naših proizvoda", rekao je Despotović.

Generalni direktor Kiril Tkačev kaže da se Rafinerija ulja Modriča ovom donacijom pridružila društveno odgovornom filantropskom radu i ostalih članica Nestro grupacije, te podsjetio da je "OPTIMA Grupa" donirala finansijska sredstva Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske namijenjih za kupovinu zaštitnih maski i odijela, "NESTRO PETROL" je donirao naftne derivate Domovima zdravlja u Modriči, Brodu, Bijeljini, Trebinju, Istočnom Sarajevu i Banja Luci, dok je "Rafinerija nafte Brod" donirala koncentrovano sredstvo za dezinfekciju opštini Brod.

Takođe, kompanija NESTRO PETROL se još u martu odazvala na poziv banjalučkog Štaba za vanredne situacije i obezbijedila gorivo u vidu podrške akciji #NisteSami koja se odnosi na nabavku i dostavu životnih namirnica starim i ugroženim građanima.

Na kraju, ističe Tkačev, Rafinerija ulja Modriča već skoro sedam decenija posluje u Modriči i od samog početka poslovanja, uvijek je bila ne samo glavni privredni pokretač opštine već i podrška opštini i njenim stanovnicima, svojim sugrađanima u različitim projektima, manifestacijama, humanitarnim, sportskim i drugim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije