Društvo

Vučković: Na računu Fonda solidarnosti oko šest miliona KM

Vučković: Na računu Fonda solidarnosti oko šest miliona KM
Foto: Ilustracija | Vučković: Na računu Fonda solidarnosti oko šest miliona KM
Srna

BANJALUKA - Na računu Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu trenutno je na raspolaganju oko šest miliona KM, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora ovog fonda Jasminka Vučković.

Vučkovićeva je rekla da je Fond do sada odobrio 74 zahtjeva za liječenje i dijagnostiku 64 djece u inostranstvu i za to je uplaćeno oko 1,8 miliona KM.

Ona je navela da je, od ukupno očekivanog prihoda od 141.647 KM, na računu Fonda pod vrstom prihoda koji se odnosi na obaveze opština i gradova Republike Srpske do 31. decembra 2018. godine uplaćeno 102.463 KM.

"Analizom svih prihoda tokom 2018. godine primijetili smo da su se dešavale greške prilikom uplate doprinosa u smislu korištenja pogrešne vrste prihoda. Moguće je da su u ovoj analizi nedostajuća sredstva izmirena na način da su opštine i gradovi možda koristili pogrešnu šifru za vrstu prihoda", rekla je Vučkovićeva.

Vučkovićeva je rekla da je Fond proslijedio svim opštinama i gradovima spisak neplaćenih obaveza na određeni dan, te da su opštine i gradovi dužni da do početka februara potvrde Fondu ono što su uplatili i ono što duguju.

"Riječ je o iznosu od oko 40.000 KM kojeg duguju gradovi i opštine Fondu i vjerujem da ćemo do završnih računa do kraja februara imati sve uplate", dodala je Vučkovićeva.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Starcevica

Cega se pametan i kulturan cuvjek stidi budale i fukare se ponose,jadni smo mi Srbi narod kad kao cigani na ulici prosimo novac da bi lijecili nasu bolesnu djecu i jos to smatramo uspjehom i ponosimo se sa tim u 21 vijeku,cemu sluzi vlada,ministarstvo,zasto placamo porez,doprinose za zdravstvo zar je moguce da su nasa djeca spala na prosijacenje i milostinju boze cuvaj boze spasi Republiku Sepsku od ovih nesretnika.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije