Društvo

"Wwin - Williams kladionice" bolnicama u BiH donirale 150.000 KM

"Wwin - Williams kladionice" bolnicama u BiH donirale 150.000 KM
Foto: Ilustracija | "Wwin - Williams kladionice" bolnicama u BiH donirale 150.000 KM
G.K.

"Wwin - Williams kladionice" kao društveno odgovorna kompanija uključile su se u borbu protiv pandemije virusa korona i donirale 150.000 konvertibilnih maraka, od čega 100.000 KM preko Fonda solidarnosti ide Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, dok je 50.000 KM proslijeđeno Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

"Wwin - Williams kladionice" konstantno pokazuju da su posvećene svojim zaposlenicima pa su saopštile da će u ova teška i izazovna vremena zadržati sve radnike. Inače, "Wwin - Williams kladionice" su kompanija koja je prepoznatljiva i po tome da svim svojim zaposlenicima plaća ljetovanje.

"Kompanija 'Wwin - Williams kladionice' nastavlja sa već ustaljenom praksom solidarnosti sa društvenom zajednicom pa smo se bez imalo razmišljanja uključili u ovu za čovječanstvo tešku borbu, a osim novčanih sredstava koja idu zdravstvenim ustanovama i hrabrim medicinskim radnicima, odlučili smo da će svi naši zaposlenici i dalje nastaviti radni odnos i da ćemo im redovno isplaćivati primanja. U ova vremena od velike važnosti je da svi pokažemo veliki nivo solidarnosti i razumijevanja jer je to naša društvena, ali i prije svega moralna obaveza", kazao je Srđan Dubočanin iz kompanije "Wwin - Williams kladionice".

"Wwin - Williams kladionice" u Bosni i Hercegovini posluju od 2004. godine i imaju više od 500 zaposlenih u skoro 200 poslovnica. Osim toga, ova kompanija preko internet platforme prisutna je i na svjetskom tržištu, te i tamo bilježi pozitivne rezultate. "Wwin - Williams kladionice" su društveno odgovorne pa izdvajaju pozamašna novčana sredstva za sport u BiH, a treba naglasiti da su glavni sponzori tri fudbalska bh. premijerligaša, bijeljinskog Radnika, Širokog Brijega i tuzlanske Slobode.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije